Cum a devenit Liviu Dragnea presedintele celui mai mare partid extremist din Europa?

2007

La intalnirea din noiembrie a pesedistilor de la Baile Herculane, Liviu Dragnea si acolitii lui, certati cu legea si amorsati de Moscova sa taie legaturile consolidate in timp, cu liderii lumii occidentale, s-a elaborat o rezolutie, care va intra in istorie, la capitolul legat de sabotarea sistematica a Romaniei, atat in plan economic, cat si militar, pentru a ne mentine intr-o zona impredictibila si nesigura din punct de vedere politic.

Razboiul intre paradigme si-a mutat campul de actiune in epicentrul guvernarii, si acest fapt este fara precedent, chiar si in istoria PSD-ului, partid, care prin liderii sai dinaintea teleormaneanului, s-a straduit sa imbrace, totusi, hainele socialismului european. Antioccidentalismul asumat in declaratii publice si impiedicarea semnarii contractului de inzestrare a Romaniei cu rachete Patriot sunt suficiente pentru a intelege ca agenda „Gruparii Infractionale Dragnea and Co”, nu are nici o legatura cu interesul major al Romaniei, ci se circumscrie scenariului elaborat de Federatia Rusa de a destabiliza major tarile din Estul Europei, mai ales cele care gazduiesc scutul anti-racheta.

Polonia trece prin grave crize politice si iata ca a venit si randul tarii noastre sa se confrunte cu atacurile complexe ale Razboiului Hibrid. Prin rezolutia de la Baile Herculane, PSD-ul si-a etalat cu nonsalanta atat directia ideologica si geopolitica cat si ostilitatea fata de institutiile democratice pro-atlantiste de la Bucuresti. Dupa ce au golit de continut, pana la epuizare, munitia anti-Soros, liderii din Kisselef au adoptat o noua teza conspirationista, menita sa tulbure mintile opiniei publice: „Statul paralel si ilegitim”!

Sub umbrela acestei sintagme, PSD incita romanii la o lupta abstracta cu dusmanii nevazuti ai prosperitatii si integritatii Romaniei, identificand in Serviciile Secrete, DNA, presedintele Iohannis, multinationale si ambasadele occidentale, ca fiind principalii vinovati care impiedica derularea programului de guvernare. Insa, oricine nu este total spalat pe creier intelege ca acest program, clocit in mintea unui „idiot util” al Moscovei, Darius Valcov, a fost pregatit sistematic si minutios pentru a conduce la prabusirea economica a tarii, dupa modelul grecesc. Folosind acest arsenal propagandistic si populist, PSD iese din matca partidelor frecventabile, devenind cel mai mare partid extremist din Europa, intrucat se afla la guvernare, iar alaturi de ALDE, condus de Tariceanu, prietenul lui Nariskin – seful spionajului rusesc, are o majoritate parlamentara confortabila.

Dragnea a reusit sa reactiveze curentul nationalismului comunist care bantuia FSN-ul la inceputul anilor 90, fapt ce l-a facut pe europarlamentarul Sorin Mosia sa demisioneze din partid, atragand atentia ca: „Acum suntem din nou in situatia in care strainul rau conspira impotriva Romaniei, in care Bruxelles-ul este ostil si inamic romanilor, multinationalele ii exploateaza pe romani, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea in strada si se ocupa personal sa comita diverse nedreptati impotriva domnului Dragnea. Din nou contrapunem autohtonismul nostru Occidentului, in loc sa adaugam firesc identitatea noastra, in toata splendoarea ei, bogatiei lui.”

Pe langa obiectivele clare de suprimare a independentei Justitiei, de paralizare legislativa a serviciilor de intelligence, suspendarea presedintelui Iohannis, Dragnea vizeaza distrugerea si asa fragilei societati civile, in acest sens punandu-si iobagii Serban Nicolae si Liviu Plesoianu sa elaboreze un proiect de lege anti ONG, iar pe sclavii din CNA sa puna pumnul in gura jurnalistilor incomozi. Intr-un mod neanticipat, din pacate de factorii de decizie din CSAT, langa Dragnea s-au reactivat cele mai sinistre conserve ale fostei securitati comuniste si mai ales ale temutului KGB, protejate in tot acesti ani, cu complicitatea unor generali, tradatori ai interesului national din SIE, SRI, Armata si Ministerul de Interne.

Toate rezidurile toxice care au fost eliminate din sistem dupa aderarea noastra la NATO si UE se regasesc acum de-a dreapta lui Daddy… prezenta lui Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP, in postura de consilier personal al liderului PSD intareste si mai mult aceasta perspectiva. Fiind o paria in lumea civilizata, neprimind viza pentru SUA si fiind monitorizat de Bruxelles pentru fraude cu fonduri europene, Liviu Dragnea a inteles ca nu mai are nici o sansa pentru a deveni premierul sau presedintele Romaniei, fapt pentru care a trecut la copierea modelului Victor Orban, in incercarea disperata de a scapa efectelor legii, care duse pana la capat, il pot trimite la inchisoare pentru urmatorii 15 ani. Neputand, insa sa controleze intregul aparat de stat, mai ales societatea civila si o parte din media, precum Erdogan, Putin sau Orban, Liviu Dragnea a recurs la o ultima batalie impotriva Statului de drept, numindu-l „paralel si ilegitim” in speranta ca poate, prin vuvuzele sale din spatiul public, sa declanseze o scindare a societatii.

Acest tip de ideologie extremista, antioccidentala si mai ales antidemocratica il transforma pe Liviu Dragnea in presedintele celui mai mare partid populist-extremist din Uniunea Europeana. Iar daca guvernul marelui neputincios, Mihai Tudose nu se va disocia imediat de gruparea Dragnea, atunci Romania se afla in pericolul mortal de a-si narui efortul constant de a deveni un stat cu adevarat european si asta cand fereastra de oportunitate a fost larg deschisa tarii noastre!