Ce se intampla cu o tara care este guvernata de „infractori prosti”?

1939

Probabil cea mai letala combinatie care distruge o natiune este amestecul in proportii egale dintre prostie si hotie. Desi, unii ar putea crede ca prostul este mai benign decat infractorul, eu sunt de parere ca ambii au acelasi efect devastator, iar atunci cand se asociaza capata o putere nucleara. Romania in vremea Ciumei Rosii este guvernata de aceasta malefica alianta pe cat de incompetenta, pe atat de abila in a ne fura pe toti.

Si asa cum, cu tristete metafizica, filosoful Schiller postula: Impotriva prostiei, chiar si zeii sunt neputinciosi”, ma incumet si eu sa ordonez in cateva randuri cateva ganduri despre prostia/hotia pesedista…

Intai am sa deplang, cu cinism desigur, faptul ca infractorii nostri politici sunt si foarte prosti pe deasupra…

Daca totii membrii acestei putrede societati  romanesti ar fi fost infractori destepti, tara ar fi putrezit incet, dar nu ar fi fost o catastrofa. Intreg sistemul ar fi fost redus la transferul de bogatie in favoarea celor care actioneaza ca niste mafioti, dar care ar intelege principiul simplu ca atunci cand hotia devine generalizata, urmatorii pasi sunt entropia si haosul, si atunci ar sti cand sa se opreasca si sa readuca ordinea. Un exemplu este Italia, unde conducerea este corupta, cetatenii incalca mereu legile, dar societatea nu se scufunda definitiv in marasm. Insa, atunci cand in scena intra prostii, tabloul se schimba dramatic. Ei aduc pagube, fara a avea beneficii.

Bogatia este distrusa, societatea traieste in saracie si mizerie. Istoria ne demonstreaza statistic ca, in orice perioada, tara progreseaza atunci cand la conducere sunt suficient de multi oameni inteligenti, care sa retina prostii activi si sa nu le permita sa distruga ceea ce au creat desteptii.

In Romania zilelor noastre, cretinii sunt la fel de multi, dar la conducere observam o crestere a numarului de infractori idioti. Aceasta schimbare cu siguranta creste urmarile distructive ale actiunilor prostilor si toata tara se duce de rapa fara sa mai existe nimeni competent s-o salveze.

Pentru a nu termina depresiv de citit acest articol va invit sa aprofundam pana la vindecare cele cinci legi fundamentale ale prostiei:

Omul subestimeaza numarul idiotilor care-l inconjoara;

Probabilitatea ca un om sa fie prost nu depinde de alte calitati ale sale;

Prostul este acea persoana ale carei actiuni duc la pierderi pentru alti oameni sau grupuri de oameni si nu aduc beneficii autorului sau chiar se transforma in evenimente negative pentru el;

Desteptii subestimeaza mereu potentialul distructiv al prostilor;

Prostul e cel mai periculos tip de personalitate.

Si acum sa intelegem de ce  oamenii prosti sunt atat de periculosi, Raspunsul este simplu: pentru ca oamenii rationali, cu greu pot deduce logic un comportament irational. Un om destept poate intelege logica infractorului inteligent, pentru ca asta este rational – el pur si simplu vrea sa aiba cat mai mult castig pentru sine incalcand legea. Infractorul rational este previzibil, de aceea poti avea un sistem de aparare, dar sa anticipezi, sa prognozezi  actiunile unui prost e imposibil sa fie anticipate. El  iti va face rau fara vreun motiv, fara scop, fara plan, in cel mai neasteptat loc, in cel mai nepotrivit moment.

Concluzia mea este, ca trebuie sa scapam de Dragnea si nefericita lui suita de infractori prosti!